[COMUNICAT] L’OBRERA NO ES TOCA! LES NOSTRES COMPANYES TAMPOC!

El dia 15 de juliol, dues companyes imputades per l’okupació del centre social L’Obrera van anar a declarar al Jutjat d’Instrucció Número 5 de Sabadell, on han sigut acusades d’un delicte penal d’usurpació.

Volem des d’aquí donar tot el nostre suport a ambdues i manifestar com, segons la versió de les persones cridades a declarar, militants també d’Arran Sabadell Centre-Sud, les formes i vies de comunicació emprades presenten certes irregularitats que volem denunciar públicament.

En primer lloc, en aquesta acció policial, no s’ha contactat a l’advocada designada pel cas, que ha hagut de constatar la situació només a través del contacte de les companyes, després de rebre l’ordre policial.
En segon terme, cap de les persones a declarar sap realment el motiu o causa per la qual se les convoca. Només un vídeo de la Directa constitueix l’única acusació a l’atestat policial efectuat pels Mossos d’Esquadra. En aquest vídeo, editat en relació a la manifestació del Primer de Maig amb la plataforma Recuperem l’Espai Comú – en la que d’entre d’altres accions es va produir l’alliberament de CSA L’Obrera – les companyes explicaven, des de l’exterior de l’edifici, en que consisteix la plataforma i quina era la intenció de l’okupació produida.
En tercer lloc s’ha contactat a les encausades de manera totalment irregular. Una d’elles ha sigut trucada diverses vegades pels Mossos d’Esquadra al seu telèfon personal i l’altra imputada ha hagut de patir abusos policials dirigits a desestabilitzar el seu entorn familiar. Ella no ha sigut avisada en cap moment de la seva pròpia imputació, sinó que se l’ha infantilitzat avisant a la seva mare i altres familiar, inclòs un menor d’edat. Ahir, a més, els Mossos d’Esquadra van anar a casa de la seva família per avisar que la nostra companya es trobava en recerca i captura per no haver comparegut a comissaria, una justificació totalment falsa ja que ha comparegut a comissaria i als Jutjats de Sabadell.

Tots aquests abusos només es poden enquadrar com a fruit; o bé d’una incompetència policial que actua fora dels marcs de la llei, o com a part d’una pràctica repetida que cerca el patiment colateral de l’entorn de les activistes,com a forma de reprimir les nostres lluites.

Considerem que no té cap mena de sentit l’abandonament d’espais que poden fer un gran bé a la nostra ciutat si són gestionats de manera col·lectiva i alliberadora; encara té menys sentit que Cajamar ens denunciï ara després de tenir oblidat aquest espai per més de 7 anys.

Estem determinades a desobeïr les lleis de l’absurd capitalisme que, tot i comptar amb la legalitat de l’Estat, són totalment il·legítimes pel que fa a coaccionar les nostres vides i els nostres somnis. Posem color allà on el capital només hi té gris! L’OBRERA NO ES TOCA, LES NOSTRES COMPANYES TAMPOC!

Adjuntem un recull de premsa en relació a les declaracions d’aquest matí:

Nació Digital: http://www.naciodigital.cat/…/oc…/obrera/arriba/avui/jutjats
Ràdio Sabadell: http://www.radiosabadell.fm/…/Declaren-als-Jutjats-de-Sabad…                                                                    La Directa: https://directa.cat/actualitat/dues-imputades-lokupacio-de-lobrera-de-sabadell-compareixen-als-jutjats

10985933_1573821109598398_6285509300292945161_n


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s